به گزارش خبرنگار گیل رسا از رشت، سیاوش آقاجانی در جمع اصحاب رسانه با اشاره به مباحث مطرح شده در راستای به کارگیری اتباع بیگانه اظهار کرد: استان گیلان استان ممنوعه در خصوص به کارگیری اتباع است و تابع شرایط سخت تری برای صدور پروانه کار برای اتباع می باشد.
وی با اشاره به اینکه نیروهای امنیتی در این خصوص همراه ما هستند افزود: حفظ نیروی اشتغال داخلی بیشتر مد نظر ما است و در زمینه به کارگیری اتباع، نگاه ما و نگاه قانون به خصوص در مناطق ممنوعه این است که نباید به دلیل صرفه جویی در پرداخت مزد از اتباع به کارگیری کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه به کارفرمایان توصیه می شود به منظور حفظ و جذب نیروی کار داخلی، حتما مزد مناسب و متناسب با سختی و شرایط کار در نظر بگیرند گفت: آن مزدی که در قانون رایج شده حداقل مزد است و اگر کارگاهی دارای مشاغل سخت است حتما مزد بیشتری را در نظر بگیرند تا کارگر داخلی خود را حفظ و جذب کنند.
آقاجانی با بیان اینکه خیلی از کارفرماهایی که دنبال به کارگیری کارگر اتباع هستند چه به صورت مجاز و چه غیر مجاز، نگاهشان موضوع صرفه جویی در پرداخت مزد است تصریح کرد: وقتی درخواستی از کارفرما برای وصول پروانه کار اتباع برایمان میآید، در وهله نخست نگاه ما این است که کارگر داخلی برای انجام آن کار وجود نداشته باشد، و کار خاصی باشد که کارگر داخلی نخواهد آن را انجام دهد بنابرآن مشاغل خاص کارگر اتباع می تواند به صورت صدور پروانه کار انجام دهد.
وی با بیان اینکه نگاه بخشی نگری نداریم بیان کرد: نگاه ما این است توسعه و تجهیز بخش های تولیدی باید اتفاق بیفتد اما قطعا در گیلان با توجه به ممنوع بودن به کارگیری اتباع و ظرفیت هایی که به لحاظ نیروی کار در استان وجود دارد بر اساس اینها در کارگروه فنی اتباع خارجی و … تصمیم گیری می کنیم و به این راحتی در خصوص کارهایی که نیروی کار داخلی انجام دهد موافقت برای به کارگیری اتباع انجام نمی دهیم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارکرد: یکی از شرایط ما این است که کارفرما نسبت به آماده سازی و جایگزینی نیروی کار داخلی اقدام کند و اگر نیروی خارجی برای کار خاصی آمد در کنارش نیروی داخلی برای آموزش آماده کند تا جایگزین نیروی کار خارجی شود.
آقاجانی با بیان اینکه کارفرمایان باید در نظر بگیرند که بخشی از هزینه تولید که ما بین 5 تا 7 درصد است، دستمزد کارگر می باشد افزود: به کارفرمایان توصیه می شود به جای به کارگیری نیروهای اتباع، از نیروهای داخلی استفاده کنند و حداقل ترین ها را رعایت کنند و عوامل انگیزیشی همچون پاداش افزایش تولید و اجرای طرح طبقه بندی را انجام دهند .
وی با بیان اینکه کارفرمایان مزد متناسب با شرایط کار را در نظر بگیرند گفت: قطعا ما پیگیر هستیم که دلیل به کارگیری اتباع توسط کارفرمایان چیست.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تلاش ما بر این است که تولید استراتژیک در استان بر زمین نخورد و از به کارگیری اتباع غیرمجاز به جد خووداری شود و کارفرمایان از مسیر قانونی درخواست دهند تا پس از بررسی و در صورت وجود شرایط پروانه کار صادر شود.
آقاجانی با اشاره به اینکه در سال گذشته 422 بازرسی از کارگاه های استان گیلان برای نظارت بر به کارگیری اتباع داشتیم بیان کرد: از این تعداد 43 گشت مشترک با نیروی انتظامی داشتیم که 82 برگ جریمه برای 282 کارگر غیرمجاز شناسایی شده صادر شد.
وی با بیان اینکه تعدادی از کارفرمایان به جهت اینکه برگ جریمه ها را پرداخت نکردند و یا تخلف را تکرار کردند به مراجع قضایی معرفی شدند خاطرنشان کرد:مبلغ جریمه هم یک میلیارد و 300 میلیون تومان بوده که بخشی وصول و بقیه در مسیر وصول است.
ثبت دیدگاه