حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1208 تعداد دیدگاهها : 0×
تک فرزندی معضل زندگی زوج‌های جوان امروزی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
شناسه : 736
8
یادداشت؛ چندسالی است که فرهنگ غلط تک فرزندی در زندگی زوج‌های جوان امروزی رخنه کرده و مشکلاتی برای فرزند و جامعه ایجاد خواهد کرد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش گیل رسا، ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺯﻫﺎ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺯﻭﺝ‌ﻫﺎﯼ ﺟﻮﺍﻥ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﻭﺭﻧﺪ ﮐﻪ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺍﯾﺪﻩ­‌ﺁﻝ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ­ﺍﯼ ﺑﺎ ﯾﮏ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﯾﮏ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺳﻄﺢ ﮐﯿﻔﯽ ﺗﺮﺑﯿﺖ ﮐﻮﺩﮎ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ‌ﺩﻫﺪ، حالا در دنیای امروز تصور غلط تک فرزندی در بین خانواده‌ها رخنه کرده است. خانواده‌هایی که معتقدند داشتن فرزند کمتر، هم به نفع فرزند و هم به نفع خانواده است. تک فرزندی در حال افزایش است و به دلیل شرایط سخت اقتصادی، اجتماعی، شاغل بودن زوجین و … خانواده‌های چند فرزندی به خانواده‌های تک فرزندی و البته منزوی تبدیل شده اند.

از عواملی که شیوع تک فرزندی را نگران کننده می کند آینده جامعه ای است که نیروی جوانش رو به سوی سالمندی رفتهو نیروی جایگزینی برای آن وجود ندارد، از تک فرزندی می توان به عنوان یکی از مهمترین عوامل کاهش رشد جمعیت در کشور نام برد.

کاهش رشد جمعیت در جامعه باعث می شود کشور به سوی میانسالی پیش رود ، این موضوع در تمامی شاخص های کشور تاثیر خواهد داشت و اگر برای این مساله چاره اندیشی نشود به زودی شاهد معیتی منفی در کشور خواهیم بود، به طوری که تا 20 سال دیگر جمعیت غالب کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد.

چنین استنباط می شود که اثرات منفی سالمندی در کشور، آثار سوء بر اقتصاد، فرهنگ و جامعه زمان خود خواهد داشت.

یک کارشناس ارشد جامعه شناسی عنوان کرد: تغییر الگوی زندگی زوج‌های جوان و بویژه خانم‌ها یکی از عللی است که موجب می‌شود آنها تمایلی به بچه‌دار شدن نداشته باشند. می‌توان گفت داشتن تحصیلات عالی، شغل خوب و اولویت‌هایی که این نوع زندگی به ما تحمیل می‌کند، باعث می‌شود خیلی از زوج‌های جوان در اوایل ازدواج یا اصلا به بچه‌دار شدن فکر نکنند یا با تاخیر زمانی قابل توجهی به فکر این مساله بیفتند.

راحت‌طلبی و فردگرایی هم موجب می‌شود زوج‌های جوان تمایلی به بچه‌دار شدن نداشته باشند.

از نگاه کارشناسان و صاحبنظران جمعیت شناسی، سیاست های بدون برنامه دولت­های پیشین در کاهش فرزندآوری، آن هم بدون برنامه ریزی و سرشماری از کم و کیف جمعیت، نخستین عامل برای نهادینه شدن تک فرزندی و خرده فرهنگ شدن چند فرزندی است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.