حجتالاسلام علی شایان در گفتوگو با خبرنگار گیل رسا از صومعه سرا اظهار کرد: براساس نظر اجماعي علماي شيعه روز 27ماه رجب روزي است كه پیامبر عظیم الشان اسلام، حضرت محمد مصطفی(ص) درغار حرا واقع در کوه نورنزدیکی مکه به مقام نبوت و پیامبری مبعوث شدند.
وی افزود: حسب اقوال معتبرتاریخی، در وقت بعثت، پیامبراسلام (ص) 40 سال ازعمرشريفشان گذشته بود و بنا به برخي اقوال غيرمشهور43ساله بودند و به تعبير قرآن خداوند برمومنان و بلكه همه بشريت منت گذاشت و آن وجود مبارك را به پیامبری برانگیخت.
امام جمعه موقت صومعهسرا گفت: در غار حرا جبرييل بر وجود نازنين حضرت ختمی مرتبت نازل شد و ایشان را مخاطب قرارداد که «یا محمد انک لرسول الله»، البته اینجا نیز دو قول وجود دارد؛ اول اینکه آن حضرت هم جبرییل را رویت نموده و دیدند وهم صدایش را شنیدند، روایت بعدی این است که فقط صدای جبرییل را شنیدند که حامل وحی بود و خطاب می کرد: اقرا باسم ربک الذي خلق خلق الانسان من علق…بخوان بخوان که صدای توبال پرواز است، بخوان بخوان كه زمزمه ات رودخانه راز است.
حجتالاسلام شایان با بیان اینکه این روز یک نقطه عطف و انقلاب بزرگ و ابدی و بی نظیر جهانی برای بشریت بود تصریح کرد: پیامبر اسلام مبعوث به رسالت و رساندن پیام های الهی شدند تا این عید بزرگ پایان عصر جهل و خرافه و بت پرستی و تاریکی و ظلمت باشد.
وی بیان کرد: اولين ايمان آورندگان به بعثت آن حضرت چنانچه بارها شنیده ایم همسر وفادار و فداکارشان حضرت خدیجه(س) و همچنین مولا امیرالمومنین علی (ع) بودند.
امام جمعه موقت صومعهسرا ادامه داد: سه سال بعد پیامبر اسلام با نزول آیات وانذرعشيرتك الاقربين و ايه فاصدع بما تومر.. در يك جلسه نزديكان و فاميل هاي خودشان و همچنان در بازار عکاظ که محل اجتماع تجاری مردم بود دعوتشان را عمومی کردند و از ان زمان تا پایان عمر پربرکتشان برای تبلیغ آموزه ها دو احکام دین مبین اسلام و ترویج و اتمام فضایل اخلاقی که فرمودند: انما بعثت لاتمم مكارم الاخلاق زحمت ها كشيدند و صبورانه رنج هاي فراواني رامتحمل شدند و اما در راه حق استقامت كردند.
وی خاطرنشان کرد: در پایان باید عرض کنم که برخی از اعمال این روز شریف که در مجامع روایی مورد تاكيد قرار گرفته صلوات زیاد فرستادن، روزه گرفتن، غسل مستحبی، زيارت حضرت رسول و زیارت امیرالمومنین(ع) خواندن است.
ثبت دیدگاه