به گزارش گیل رسا از رشت،اسدالله عباسی عصر سهشنبه در جلسه شورای توسعه تعاون استان افزود: تعاونیها در برقراری عدالت در جامعه و کمک به اقتصاد و معیشت مردم تاثیر شگرفی می تواند داشته باشد.
وی ادامه داد: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده تقویت تعاونی ها و بخش های خصوصی بسیار حائز اهمیت است از اینرو و تلاش ما بر آن است با تشکیل شورای توسعه تعاون در استان مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: باید در همه بخش ها اعم از کشاورزی، صنعتی، دانش بیان، اقتصاد دریا محور و گردشگری و سایر زمینه برای توسعه گام برداریم، موضوعی که رهبر انقلاب نیز در دیدار با کارگران بر آن تاکید داشتند.
استاندار گیلان با بیان اینکه رئیس جمهور نیز در جلسه هیات دولت بر تقویت و ارتقای تعاونی ها و تشکلها مردمی و حمایت از اتحادیه ها تاکید کرد، افزود: بدین منظور در گیلان قدم های خوبی برداشته شده و بستر برای دستیابی به این مهم به خوبی فراهم است.
عباسی گفت: برای ایجاد زنجیره ارزش و ارزش افزوده تولیدات باید از تعاونی ها و ظرفیت آنها برای ارتقاء اقتصادی استان بهره برد به همین منظور به فرمانداران تاکید شد با تشکیل جلسه شورای توسعه تعاون مردم را پای کار آورند تا گرههایی اقتصادی به دست خود آنان باز شود.
وی با تاکید بر اینکه تعاونیهایی که در حوزه های دانش بنیان فعالیت می کنند از نظر پشتیبانی و پرداخت تسهیلات در اولویت قرار دارند، افزود: تعاونی های راکد و نیمه فعال را هم باید همانند واحدهای صنعتی و کشاورزی نیمه فعال و تعطیل دوباره احیاء کرده و در راستای رفع موانع و مشکلات آنها اقدام شود.
وی در ادامه، علت ناکامی برخی از تعاونی ها را عدم پشتیبانی و نظارت کافی بر عملکرد و انحراف آنها از مسیر اصلی دانست و افزود: این موارد باید مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.
عباسی تنها راه پیشرفت اقتصادی در حوزههای مختلف را توجه به تعاونیها عنوان کرد و گفت: شرکت تعاونی مرزنشینان باید بیش از گذشته به صادرات محصولات راهبردی گیلان کمک کند و لازمه اجرای آن حل مشکلات و معضلات این شرکتهاست، دولت نیز همراهی لازم را در این بخش خواهد داشت.
وی تاکید کرد: در ایجاد زنجیره ارزش از مزرعه تا بازار باید حلقههای منسجمی ایجاد شود که به افزایش بهرهوری بیانجامد در غیر اینصورت موجب ضربه و آسیب به برش استانی در بخش های صنعت، کشاورزی، خدمات و تعاونی ها می شود.
استاندار گیلان کشاورزی را یکی از مزیتهای مهم استان برشمرد و افزود: یکی از علل نوسان قیمت اقلام کشاورزی در استان کم توجهی به صنایع تبدیلی و عرضه فله محصولاتی نظیر برنج است که باید با تولید ارزش افزوده و ایجاد صنایع بسته بندی، فعالیت اقتصادی را به سمتی هدایت کرد که بازار رقابت در این بخش ایجاد شود.
عباسی بر تقویت سایر محصولات کشاورزی مانند چای نیز تاکید و عنوان کرد: گیلان ۳۲ هزار هکتار باغ چای داشته که اکنون این رقم به ۱۹ هزار هکتار رسیده است و بقیه این باغات بلا استفاده مانده اند که اگر بتوانیم آنها را احیاء کنیم بخش عمده نیاز داخلی کشور تامین می شود.
ثبت دیدگاه