به گزارش خبرنگار گیل رسا از رشت، سیاوش آقاجانی صبح امروز(پنجشنبه، 20مهر) در دومین همایش ایمنی، بهداشت، محیط زیست بهبود و توسعه که در دانشگاه علوم پزکشی رشت برگزار شد اظهار کرد: اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان چهار سر فصل را در حوزه ایمنی و … دنبال می کند.
وی با بیان اینکه سرفصل نخست این نهاد آموزش است افزود: در راستای ارتقای فرهنگ حوزه ایمنی، آموزش های درون کارگاهی و آموزش هایی در موسسات مختلف و دانشگاهی در حال برگزاری است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه برای اینکه بتوانیم آموزش را در دایره کار تولید نهادینه کنیم از ظرفیت هایی همچون بازرسی ها استفاده می کنیم گفت: بازرسان در کنار موارد متعددی اعم از ایمنی و مسائل مختلف کارگاهی که پیگیری می کنند یکی از موارد مدنظرشان بحث نیاز به آموزش ایمنی است.
آقاجانی با اشاره به انیکه باید یک کارفرما را اغنا یا الزام کنیم که در حوزه خاصی و برای قشر خاصی آموزش هایی را در زمینه ایمنی برگزار کند تصریح کرد: موضوع دیگر که در بحث آموزش در حال اتفاق افتادن است، در بحث مسئولین ایمنی و صلاحیت ایمنی پیمانکاران و مهارت های کارگری و … حوزه آموزش ایمنی از الزامات است و اگر این الزام رعایت نشود عملا هیچ صلاحیتی در حوزه ایمنی ارائه نمی شود.
وی با اشاره به بررسی حوادث ناشی از کار خاطرنشان کرد: ما باید این فرهنگ و باور را در کارگاه ایجاد کنیم که آموزش یکی از اصول پیشگیری از بروز حوادث است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه به غیر از موضوع آموزش مبحث نظارت ها و بازرسی ها را در دستور کار داریم اظهار کرد: نظارت امور بازرسی ها مبتنی بر برخی از اصول است یکی اینکه تلاش همکاران در بازرسی ها اغنای کارفرمایان، کارگران و مسئولان ایمنی به رعایت مسائل ایمنی است که رعایت مسائل ایمنی از فرهنگ ایمنی تا … در بر می گیرد.
آقاجانی با اشاره به اینکه رویدکرد اغنایی مستلزم وقت زیادی است تا با صحبت کردن با کارفرما و کارگر بتوانیم این باور را در آنها ایجاد کنیم افزود: به هر حال حوزه ایمنی یک حوزه گسترده برای آنهایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در حوزه ایمنی فعالیت دارند است.
وی مهمترین ظرفیت در بحث نظارت ها و بازرسی در دو ساله اخیر را استفاده از نهادهای اجرایی عنوان کرد و گفت: ما به فرهنگ سازی و تعامل نمیتوانیم بسنده کنیم به همین دلیل جهشی را در زمینه برخوردهای قانونی در حوزه ایمنی شاهد هستیم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه در زمینه برخورد با متخلفان حوزه ایمنی و حقوق کار از 20 معرفی به دادگاه رسیدیم به 60 و در 6 ماهه نخست 80 معرفی به دادگاه داشتیم تصریح کرد: به دلیل اینکه اگر قرار است نظارت ها و فرهنگ سازی ها به نتیجه برسد نیاز به قانون داریم که ظرفیت بالایی در قانون کار وجود دارد.
آقاجانی با بیان اینکه مسئولان ایمنی به جهت ارتقای ایمنی در کارگاه ها حضور دارند بیان کرد: یکی از تکالیف ما حمایت و تقویت مسئولان ایمنی است به جهت اینکه جایگاه سازمانی درستی برایشان تعبیه شود.
وی عنوان کرد: هدف اصلی ازینکه هزینه به کارگاهی در حوزه ایمنی به عنوان مسئول ایمنی اعمال می شود این است که ایمنی به صورت علمی در کارگاه اتفاق بیفتد که این موضوع یک سرمایه گذاری محسوب می شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان شناسایی ریسکها، اطلاعرسانی و افزایش آگاهی به کارکنان در خصوص مسائل ایمنی، ارتباط با سازمانهای ذیصلاح در خصوص مسائل ایمنی،بهداشت شغلی و محیطزیست را از جمله وظایف مسئول ایمنی دانست.
ثبت دیدگاه