گیل رسا_گیلان/مائده فلاحتکارضیابری: این دریاچه در استان گیلان و روستایی به همین اسم، از توابع دهستان لاکان در 15 کیلومتری جنوب شهر رشت است.
دریاچهای در منطقه جنگلی سقالکسار وجود دارد که هر ساله گردشگران زیادی را از دور و نزدیک به سوی خود میکشاند، گردشگرانی که با دیدن طبیعت بکر و زیبای این منطقه از گیلان به فکر ثبت لحظه لحظه حضورشان در این دریاچه هستند.
به دلیل توجه ویژه مردم و مسئولان این منطقه به دریاچه، آثاری از زباله در آن دیده نمیشود و به همین دلیل آن را پاکترین دریاچه ایران نامیدهاند، با وجود این سد زیبا، امکانات رفاهی زیادی هم در کنار آن به وجود آمد تا مردم ساعات خوشی را در کنار خانواده در این جای باورنکردنی به خوشی بگذرانند.
مساحت ۱۵ هکتاری این دریاچه باعث شده تا چشم کار میکند آب و مخملی از کوههای سبز دیده شود، با قایقها میتوان تا وسط دریاچه رفت، بعد در حوالی دریاچه جایی را برای اتراق کردن پیدا کرد و به تماشای طبیعت نشست.
پیادهروی، قایقسواری، پیکنیک با دوستان و خانواده و عکاسی و اقامت در سقالکسار از جمله برنامههاییست که مسافران میتوانند برای سفر به این دریاچه پاک برنامهریزی کنند.
سقالکسار در تمام فصول سال زیباییهای خاص خود را دارد؛ اما در بهار و تابستان و پاییز شلوغترین روزهای خود را تجربه میکند، درختان تازه جوانه زده، بارانهای گاه و بیگاه و تازگی فضا، چیزهایی است که در سفر بهاری به سقالکسار نصیبتان میشود.
*سقالکسار منطقهای بکر با محیطی آرام
«حمیدرضا عبدلی» با بیان اینکه چندین بار به گیلان سفر کردهام اما نخستین بار است که به منطقه سقالکسار میآیم، اظهار کرد: با دیدن این منطقه فقط توانستم «سبحانالله» بگویم به این همه قدرت خداوند در خلق طبیعت به این زیبایی.
این مسافر تهرانی با بیان اینکه سقالکسار یک منطقه بکر با محیطی آرام و دلنشین است، افزود: باید همه ما در راستای تمیز نگه داشتن محیط زندگی خود کوشا باشیم.
وی با بیان اینکه در این منطقه اثری از زباله نیست و بر جذابیت آن افزوده است، گفت: متاسفانه اکثر مردم ما هنوز به این باور نرسیدهاند که باید شهر خود را همچون منزلشان تمیز نگه دارند.
عبدلی با بیان اینکه باید به مسئولان و مردم این منطقه برای درست کردن چنین جایگاهی دست مریزاد گفت، تصریح کرد: چنین مکانهایی سبب جذب توریست خارجی به ایران میشود و باید تبلیغ بیشتری برای آن صورت گیرد.
*مسافران سفیر معرفی سقالکسار باشند
«شهلا کرنی» با بیان اینکه از تهران برای دومین بار است که به این منطقه سفر کردهام، خاطرنشان کرد: سقالکسار را میتوان محل رویارویی با رویاها نامید.
این مسافر تهرانی با بیان اینکه به جرات میتوان گفت تصویر سقالکسار هیچ فرقی با صفحه بکگراند کامپیوتر ندارد، اظهار کرد: خداوند تمام زیباییهای دنیا را به صورت یکجا در این دریاچه خلق کرده است.
وی با بیان اینکه آب، درخت، کوه، سبزه و همه همه در کنار هم است، افزود: سال گذشته که به این دریاچه آمدم به خودم قول دادم در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تبلیغ آن را کنم تا عموم مردم ایران برای سپری کردن ایام تعطیلاتشان به این منطقه سفر کنند.
کرنی گفت: امسال با چند تن از اقوام خود به منطقه سقالکسار سفر کردهام و آنها هم قرار است سفیری برای معرفی این منطقه به اقوام و دوستانشان باشند.
پاکیزگی این روستا یکی از ویژگیهای مهم آن است و یکی از دلایل این پاکیزگی اجرای طرحی توسط شورای اسلامی این روستا مبنی براینکه در هنگام ورود هزینهای از گردشگران دریافت میکنند و یک کیسه زباله به آنها میدهند تا زبالههای خود را در طبیعت رها نکنند و در کیسه بریزند، در صورتی که کیسههای زباله پر شده در زمان بازگشت به متصدیان برگردانده شود در ازای آن دو سوم ورودی پرداخت شده را پس بگیرند.
ثبت دیدگاه