حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 22 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1207 تعداد دیدگاهها : 0×
کاهش زادوولد و نرخ باروری یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های نظام سلامت در دنیا و ایران است
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
شناسه : 4049
6
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان: آشوبی کاهش جمعیت، سالمندی و خودکشی را ازجمله عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانست و گفت: مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت باید مداخلات بهبود این چالش‌ها را در راستای حکمرانی سلامت، تعیین کنند.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش گیل رسا، دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اجلاس شبکه تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت (SDH) کشور در سالن همایش‌های دهکده ساحلی انزلی با بیان اینکه حاکمیت سلامت در جامعه وابسته به مداخلات متعددی بوده که تغییر آنها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت مردم و جامعه هدف، مؤثر هستند، اظهار کرد: نظام سلامت برای رشد و اعتلای خود امروزه در بسیاری از مواقع با چالش‌ها و موانعی روبرو است که بررسی‌های عمیق و ارائه راهکار برای برون‌رفت از آنها ضرورتی انکارناپذیر است ازاین‌رو مراکز تحقیقاتی باید با کنکاش و پژوهش پیرامون آن، گامی روبه‌جلو در رابطه با آنها بردارند.
وی یکی از عوامل اجتماعی مؤثر در سلامت را کاهش زادوولد و نرخ باروری پایین برشمرد و افزود: امروزه یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های نظام سلامت در دنیا و ایران، کاهش زادوولد و پایین بودن نرخ باروری است.

وی با اعلام اینکه از سال ۱۳۹۶ تاکنون یک هزار و ۹۳۵ فقره تحقیقات در حوزه باروری در کل کشور انجام‌شده، گفت: باید بررسی و پایش شود که این میزان تحقیقات چه تأثیری در افزایش نرخ باروری و تعادل در این شاخص نظام سلامت داشته و چقدر از نتایج تحقیقات دانشمندان ما بهره گرفته‌شده است؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه باروری در گیلان پایین‌ترین نرخ در کشور را دارد، خاطرنشان کرد: ما طرح پیشنهادی به وزارت بهداشت و سازمان برنامه مبنی بر بیمه و پرداخت حقوق به زنان خانه‌دار غیر شاغل صاحب فرزند را داده و در آن تأکید کردیم که به ازای هر یک فرزند، ضمن پرداخت حقوق، سن بازنشستگی هم به‌تناسب آن کاهش پیدا کند؛ گرچه این طرح از دانشگاه علوم پزشکی گیلان موردقبول واقع نشد، اما بیمه تأمین اجتماعی روستائیان و عشایر این طرح را اجرایی کرد و خوشبختانه این بیمه برای زنان غیر شاغل دارای حداقل سه فرزند در حال اجرا است.
آشوبی چالش بعدی در حوزه بحران جمعیت را سالمندی اعلام کرد و افزود: یکی دیگر از چالش‌های نظام سلامت پدیده و بحران سالمندی است. سالمندی شاخصی هزینه‌بر و کاربر است. بسیاری از استان‌های شمالی و همچنین استان‌های غیر مولد با پدیده سالمندی مواجه هستند.
وی با بیان اینکه سالمندی ۸۰ درصد کل منابع نظام سلامت را به خود اختصاص می‌دهد، خاطرنشان کرد: سالمندی در آینده نه‌چندان دور به ابر بحران تبدیل می‌شود و باید مراکز توان‌بخشی را همچون مراکز بیمارستانی و درمانی در مناطق مختلف ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه تحقیقات در حوزه سالمندی کاربردی نیست و اگر هم تحقیقاتی در این رابطه وجود دارد هنوز مورد پذیرش تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران قرار نگرفته، تصریح کرد: اعضای هیئت‌علمی باید برای سالمندی مداخله تعریف و الزامات و نیازمندی‌های آنان را تبیین کنند.
آشوبی کاهش ازدواج و افزایش طلاق را از دیگر عوامل مؤثر اجتماعی در سلامت دانست و گفت: یکی از عوامل مؤثر اجتماعی بر سلامت جامعه، مقوله ازدواج و طلاق است. آمار‌های سازمان ثبت‌احوال بیانگر کاهش ازدواج و افزایش تدریجی طلاق است که مداخلات فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و اجتماعی در آن مؤثر هستند و باید موردمطالعه قرار گیرند.
وی دیگر عامل مؤثر در سلامت را خودکشی برشمرد و افزود: آمار‌ها نشان‌دهنده افزایش مهار نشده خودکشی در جامعه است و مداخلات کاهش خودکشی در جامعه بررسی‌شده و کماکان در بخش‌های مختلف حاکمیتی در حال اجرا است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.