حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 21 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1241 تعداد دیدگاهها : 0×
درنای ناشناس غرب گیلان ” امید ” نیست
۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
شناسه : 5367
0
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان؛ عشوری گفت: پرنده جدید و ناشناس در شالیزارهای صومعه سرا پس از بررسی درنای خاکستری تشخیص داده شده و گمانه ها در خصوص اینکه ممکن است این درنا ، " امید " باشد اشتباه است.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش خبرنگار گیل رسا از صومعه سرا،حمزه عشوری روز سه شنبه افزود: حضور این پرنده حمایت شده در شالیزارهای حوزه ضیابر صومعه‌سرا توسط جوامع محلی این منطقه گزارش شد و بلافاصله کارشناسان این اداره کل با تجهیزات کامل در محل حاضر شدند که پس از مشاهده پرنده و تصویربرداری مشخص شد، پرنده جدید و ناشناس، درنای خاکستری یا درنای معمولی است.
عشوری در ادامه افزود: با توجه به تنها بودن این درنا این شک و احتمال نیز مطرح شده بود که ممکن است این پرنده تک درنای سیبری یعنی “امید “باشد که بررسی‌ها نشان داد که درنای دیده شده از گونه حمایت شده درنای خاکستری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت:درنای خاکستری از پرندگان حمایت شده ایران است و هر ساله جمعیتی از این پرنده به صورت مهاجر عبوری در استان گیلان دیده می‌شوند.
وی عنوان کرد: این پرنده زیبا که فقط یک قطعه است، هم اکنون در صحت و سلامت در منطقه بسر می برد و احتمالا پس از تغذیه و تجدید قوا به مهاجرت خود ادامه خواهد داد.
عشوری گفت: درنای خاکستری پرنده‌ای درشت جثه با منقار نوک تیز، گردن و پاهای کشیده است و گستردگی بال‌هایش به ۲۲۰ تا ۲۴۵ سانتی متر می‌رسد. پرهای بدن خاکستری مایل به آبی مات، جلوی پیشانی، فاصله چشم‌ها تا منقار و جلوی گردن سیاه و تارک سر قرمز است و نوار پهن سفید رنگی از پشت چشم‌ها شروع می‌شود و در دو طرف تا پایین گردن امتداد می‌یابد ، همچنین این پرنده در ضمیمه ۲ کنوانسیون منع تجارت بین‌المللی گونه‌های در معرض خطر انقراض (سایتیس) قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ضمن تشکر از اهالی و دوست‌داران حیات‌وحش در حوزه ضیابر صومعه سرا از تمامی مردم فهیم استان تقاضا کرد در صورت مشاهده هر پرنده جدید و ناشناس موضوع را در اسرع وقت به اداره کل حفاظت محیط‌زیست گیلان یا ادارات شهرستانی اطلاع دهند.
لازم به ذکر است که ایران سه گونه درنا به نام‌های درنای خاکستری، درنای سیبری و درنای طناز (درنای کوچک) دارد.
پائیز که می‌شود گیلانیان شکوه پرواز بیش از ۲۳۰ هزار پرنده مهاجر را کم کم بر فراز آسمان نظاره‌گر می‌شوند؛ پرندگان مهاجرآبزی و کنارآبزی در سطح حدود۳۰هزار هکتار از تالاب بین المللی انزلی، امیر کلایه لاهیجان، استیل آستارا، پارک ملی بوجاق کیاشهر و دیگر آبگیرهای گیلان زمستان گذرانی می‌کنند و فصل تازه‌ای برای پرنده‌نگری آغاز می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.